1. Home
  2. Kennisbank
  3. Handleiding
  4. Een pagina aanmaken

Een pagina aanmaken

Enkele stappen

Om een pagina een te maken moet je verschillende stappen doorlopen.

Stap 1: Ga naar collecties in het menu aan de linker kant van je scherm.
Stap 2: Klik op pagina's.
Stap 3: Klik op Entry aanmaken.

Je kunt nu de titel van de pagina invullen. Deze naam van de pagina wordt vervolgens ook in de url verwerkt. Vervolgens kun je blok voor blok jouw pagina opbouwen. Klik op blok toevoegen om het eerste blok van jouw pagina toe te voegen en vorm te geven.

Live preview

Gebruik live preview om te zien hoe jouw pagina er uit ziet na een wijziging, je kunt ook doorwerken in de live preview. Tevens vind je aan de rechter kant een knop met gepubliceerd. Als deze aan staat dan kun je de pagina opslaan en publiceren op jouw website. Als deze uit staat kun je jouw pagina opslaan als concept zonder dat hij wordt weergegeven op jouw website.

Parent

Ook vind je aan de rechterkant een kopje parent. Als je onder parent klikt op link bestaand item dan kun je kiezen om jou pagina achter een bestaande pagina te koppelen. Op deze manier valt de pagina onder de pagina die je selecteert. Dit is dan een soort dochterpagina. Deze dochterpagina wordt in de url (het adres in de adresbalk boven aan de browser). ook weergegeven achter de parent pagina die je hebt geselecteerd.

SEO instellingen

Daarnaast zie je boven aan de pagina nog een tabblad met SEO. Hier kun je de meta title en de meta description invullen, deze tekstjes worden gebruikt voor de weergave in de zoekmachines.