1. Home
  2. Kennisbank
  3. Handleiding
  4. Een foto toevoegen

Een foto toevoegen

Een foto toevoegen op verschillende plekken

Je kunt op verschillende manieren een foto toevoegen op jouw website. Er zijn namelijk verschillende functionaliteiten blokken die je kan gebruiken waarin je een foto kan toevoegen. Deze blokken kun je toevoegen op iedere pagina van jouw website.

Aan welke blokken kan ik een foto toevoegen?

Je kan een foto toevoegen aan het blok kolommen, aan het blok artikel en aan het blok hero. De hero wordt vaak gebruikt om een grote foto toe te voegen boven aan een pagina. Met kolommen kun je 2 foto's naast elkaar tonen of een foto naast een stuk tekst plaatsen.

Belangrijke algemene informatie

Een foto toevoegen aan bijvoorbeeld het blok artikel doe je op de volgende manier. Je selecteert het blok artikel. Vervolgens druk je op het plusje links van het tekst vlak en vervolgens klik je op media. Daarna verschijnt er een scherm in jouw tekstvlak om een afbeelding te uploaden. onder het kopje afbeelding kun je nu een foto uploaden.

Als de foto is geüpload verschijnt er aan de rechterkant de tekst stel alt in. Als je hier op klikt kun je rechts bovenin een alt text schrijven. De alt text wordt gelezen door google. Je kan hier omschrijven wat de foto uitbeeld, het is slim om hier een term in te vullen waar je met de desbetreffende pagina graag op wordt gevonden in de zoekmachines en die past bij de informatie op de pagina. Ook kun je hier een afbeelding blenden. Selecteer de knop blend en kies een kleur. Deze kleur zal verwerkt worden in de foto.

Kolommen

In het blok kolommen kun je op een mooie manier een foto toevoegen aan jouw website. Dit werkt op de zelfde manier. Dus wederom met het plusje in een tekstvalk en het instellen van onder andere de alt test. Het enige verschil is dat je bij kolommen de foto naast een stuk tekst kan toevoegen of 2 foto's naast elkaar kan plaatsen. Dit kun je doen door in het blok kolommen 2 kolommen te selecteren. In de ene kolom schrijf je een stuk tekst en aan de andere kolom voeg je een foto toe.

Hero

De hero wordt veel gebruikt om een grote foto te tonen boven aan de pagina. Als je het blok Hero selecteert staat er onderaan het blok zie het kopje afbeelding. Hier kun je een foto uploaden deze foto wordt op een kleine manier in de hero getoond. De instellingen van de foto (onder andere de alt text) werken vervolgens weer het zelfde.

Wil je een grote foto aan de bovenkant van jouw pagina Dan selecteer je ook het blok hero. Ga dan naar het tabblad blok (deze vind je boven aan het blok). Selecteer hier vervolgens een afbeelding. De instellingen van de afbeelding werken vervolgens weer het zelfde. Omdat dit een hele brede foto betreft is het handig om bij deze afbeelding instellingen (waar je bijvoorbeeld ook de alt text kan instellen) de knop stel focus punt onder aan de foto te gebruiken. Zo kun je het middenpunt van de afbeelding instellen om te voorkomen dat wat jij wilt tonen op jouw website buiten de afbeelding valt.